Skip to main content

Profiel arbeidsdeskundige

Als arbeidsdeskundige beoordeel je namens onze klant het arbeidsvermogen van hun cliënten die aan het re-integreren zijn. Je helpt hen weer op weg, zoveel mogelijk in eigen regie; uitgaande van wat wél kan. Samen in gesprek over wat voor deze ene persoon kan werken om weer actief deel te nemen in de maatschappij.

Jouw competenties

Je adviseert over het re-integratietraject, over werkvoorzieningen en over de hoogte van de uitkering. Dat doe je vaak in teamverband, met administratieve, juridische en medische know-how om je heen.

Je hebt kennis op het gebied van arbeid, arbeidsmarkt en arbeidsmogelijkheden. Je bent analytisch, communicatief, empathisch, luistervaardig en je kun ‘met iedereen door een deur’.

Je werkt methodisch en je besluiten zijn weloverwogen. Je bent je bewust van de impact op de cliënt, maar je bent standvastig in je besluit. Integriteit is je middle name.

Wat ga je bijvoorbeeld doen?

 • Arbeidsdeskundige beoordeling van arbeidsvermogen.
 • Vormgeven aan het re-integratietraject.
 • Beoordelen van de inspanningen van werkgever en werknemer rond de re-integratie.
 • Adviseren op voorzieningen en werkvermogen.
 • Overleg met een breed scala aan stakeholders, zowel intern en extern.
 • Heroverwegen van beoordelingen van anderen.

Wanneer ben je klaar voor K&E?

 • Je hebt een (post) HBO-opleiding tot Arbeidsdeskundige.
 • Je bent door een erkend instituut gecertificeerd en geregistreerd bij de Stichting Register Arbeidsdeskundigen.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als arbeidsdeskundige, bij voorkeur opgedaan bij meerdere bedrijven.
 • Je kunt een aantal referenties overleggen van tevreden klanten.

Waar liggen opdrachten?

De meeste opdrachten komen uit het UWV. Bijvoorbeeld vanuit
 • UWV WERKbedrijf
  Actief begeleiden van werkgevers en werknemers

 • Bezwaar & Beroep
  Zoeken naar gedragen oplossingen voor geschillen over oordelen

 • Sociaal Medische Zaken
  Toepassen van wettelijke en professionele kaders en met medeneming van het belang van werknemers.

Pak de telefoon! De ervaring leert dat we in een gesprek vrijwel altijd samen een (toekomstige) plek voor je weten te vinden. Daarna gaan wij voor je aan het werk!

Wat onze professionals zeggen

 • Annemarie van den Broeke
  Verzekeringsarts via K&E sinds 2008

  “K&E is voor mij de ideale manier van werken. Sinds 2008 werk ik met veel plezier via K&E als zelfstandig verzekeringsarts. Tim en Mark zijn mijn trouwe bondgenoten in werk waar ik altijd op kan rekenen. Ze verlossen je van gedoe met opdrachtgevers omdat zij de onderhandelingen voor je doen. Als je een keer wat anders wilt of problemen mocht hebben, dan staan ze voor je klaar. Het zijn eigenlijk meer vrienden in werk geworden. Nooit hoef je lang te wachten als je een vraag hebt. Betalen doen ze altijd op tijd. Ze zijn betrouwbaar, kennen de markt als geen ander en hebben goede betrekkingen met de opdrachtgevers. Ik kan K&E aan iedereen aanraden. Je zou kunnen denken dat het ten koste van je marge gaat, dat is het echter dubbel en dwars waard. Tariefverbetering vragen? Wordt voor je geregeld. Inschrijven op projecten en klussen? Je hebt er geen omkijken meer naar. Als er een opdracht is die bij je past, word je gebeld en kan je zelf bepalen of het je wat lijkt. #vriendeninwerk”

 • Natascha Bekker
  Bijna ononderbroken aan het werk via K&E sinds 2014
  “Ik werk nu zo’n 8 jaar via K&E. Wat ik ontzettend in ze waardeer is hun klantgerichtheid en hun professionele instelling. Het contact is altijd prettig en ze houden rekening met mijn wensen en inzetbaarheid. Ik kan op dossierbasis werken en zij regelen het contrasigneren. Betalingen verlopen altijd vlekkeloos.”
 • Bart van Eck
  Arbeidsdeskundige

  “Ik ben al lang verbonden aan het K&E netwerk. Ik heb het bedrijf leren kennen als een zeer persoonlijke en transparante organisatie, met oog voor klanten en professionals. Mij brachten ze met altijd met de juiste match bij de klant in beeld. Mark en Tim zijn laagdrempelig in het contact en komen hun afspraken meer dan na, waardoor het fijn voor hen werken is. Voor hen werken blijft een bewuste keuze!”

 • Mark van Iersel
  Via K&E aan het werk bij UWV Werkbedrijf sinds 2013

  “Vanaf 2013 werk ik  met plezier en naar tevredenheid via K&E bij het UWV Werkbedrijf, op verschillende vestigingen.  Ik heb K&E door de jaren heen leren kennen als een echte partner, een  open organisatie die rekening houdt met mijn wensen en inzetbaarheid. Daarnaast heb ik altijd kunnen vertrouwen op een correcte en tijdige betaling.”