Skip to main content

Zelf acquireren?
Zonde van je tijd!

Als professional wil je focussen op je vak, je talent aan het werk zetten zonder de afleiding van acquisitie en ingewikkelde contractuele verplichtingen. Je wil je zelfstandigheid en keuzevrijheid; werk dat voldoet aan je wensen. Tegelijkertijd wil je gelijkwaardigheid, een partner die je kunt vertrouwen.

Win – win – win – (win!)

De voordelen van K&E

K&E zet je professionele kwaliteit en werkwensen centraal. We ontzorgen je en nemen onzekerheid weg door het overnemen van de commerciële, administratieve en contractuele aspecten van je tijdelijke inzet. Met jou in ons ons netwerk werken we samen naar meer werk. Wij dragen bij door het vinden van werk voor wie er op wacht. Jij draagt bij door het signaleren van opdrachten voor het netwerk. Daar staat dan weer een stevige en transparante vergoeding tegenover. Een win-win-win. Uiteindelijk ook voor je cliënten. Ook zij merken het als jij het naar je zin hebt. Een fair inkomen én vrijheid, daar staan wij voor.
 • Partnerschap door dik en dun: trackrecord sinds 2008
 • Veel opdrachtgevers: volop keus uit mooie opdrachten
 • Faire, transparante tarieven

 • Minder bureaucratische rompslomp
 • Vergoeding voor het aandragen van opdrachten en collega’s
 • We denken graag mee over je persoonlijke groei
 • Ook voor part-timers, net-afgestudeerden en digitale nomaden

Bijdragen aan
gezamenlijke groei

De essentie van netwerken: omring je met mensen die kunnen en willen helpen bij de uitvoering van je (toekomstige) werk. Werkelijke wederkerigheid als basis voor duurzame verbinding. Wij helpen jou en je opdrachtgever om flexibel in te spelen op kansen die zich voordoen. Bijvoorbeeld:

 • Je huidige opdrachtgever wil dat je meer uren gaat werken, maar je agenda is al overvol.
 • Je huidige opdrachtgever wil je graag inzetten op locaties aan de andere kant van het land.
 • Je wilt er tussenuit voor een paar weken of maanden, zonder de opdracht te verliezen.
 • Zit je agenda net vol, meldt zich die nieuwe opdrachtgever waar je al zo lang voor wil werken.
 • Een opdrachtgever zou wel met je in zee willen, maar vindt een zelfstandige te riskant.

Zelf een collega inschakelen kost best veel moeite

Je moet vaak maar afwachten hoe dat uitpakt en wat je er voor terugkrijgt. Bij ons krijg je duidelijke afspraken, je weet waar je aan toe bent. Gelijkwaardigheid zit in ons DNA. De netwerkgedachte: delen van kansen met behoud van zelfstandigheid; zonder verplichtingen.

Opdrachten die je met ons deelt

Veel opdrachten komen van professionals die om zich heenkijken en hun contacten en kansen met ons delen. Hier staat een ruime vergoeding tegenover, deze is afhankelijk van de duur van de opdracht. 

Transparante vergoedingen

Onze vergoedingen aan professionals zijn transparant, logisch en simpel.
Hieronder zetten we de belangrijkste voorwaarden op een rij.

Uitvoeren werkzaamheden & verlengingen

Voor ons is logisch dat de freelancer het belangrijkste van de opdracht doet: het uitvoeren van de opdracht. Dit rechtvaardigt het leeuwendeel van het tarief. Hoe vakkundiger een professional is, hoe minder kosten er gemoeid zijn met begeleiding, opleiding, kwaliteitscontroles en dergelijke. Dan blijft er meer over van de uitvoervergoeding. Indien de opdracht wordt verlengd is dit vooral de verdienste van de professional: de opdrachtgever is tevreden en wil met jou verder. Reden voor ons om bij een verlenging te verhogen.

Aanbrengen opdracht

Bij het aanbrengen van een opdracht krijg je een hogere vergoeding als:

 • de looptijd langer is
 • er meer uren mee gemoeid zijn
 • het uurtarief hoger is

Dit rechtvaardigt het vergoeden van een substantieel percentage van de omzet. Over de volledige contractduur van de aangebrachte opdracht, tot aan een eventuele verlenging, ontvang je dan ook 7,5%. In de praktijk blijkt dit in de duizenden euro’s te lopen. Het doorspelen van een opdracht is dus echt lucratief.

Aanbrengen nieuwe professional

Een netwerk valt of staat bij de aanwezigheid en alertheid van haar deelnemers. Het aanbrengen van nieuwe professionals is dan ook essentieel. Ook hier geldt een heldere beloning voor het aanbrengen van een professional, die K&E vervolgens weet te bemiddelen. Namelijk 2,5% van de door de aangebrachte professional gerealiseerde omzet over de duur van de opdracht, met een maximum van drie maanden.

Het oude model en het K&E-model

Traditionele model

 • Provider centraal

 • Geen gebruik sterke kanten professional

 • Individuele belangen

K&E-model

 • Opdracht centraal

 • Maximaal gebruik sterke kanten professional

 • Gemeenschappelijke belangen

In het K&E-model zijn alle partijen gelijk. De opdrachten staan centraal en niet langer de provider die de opdracht ontvangt en mogelijk jou als één van de kandidaten benadert. Niet alleen K&E brengt de opdrachten in, opdrachten zijn ook afkomstig van de professional met zijn of haar eigen contacten met diverse opdrachtgevers.

En zo werken we samen aan meer werk en behoud jij je zelfstandigheid; zonder verplichtingen. Want het moet niet; het mag!

Wat onze professionals zeggen

Verzekeringsarts via K&E sinds 2008

“K&E is voor mij de ideale manier van werken. Sinds 2008 werk ik met veel plezier via K&E als zelfstandig verzekeringsarts. Tim en Mark zijn mijn trouwe bondgenoten in werk waar ik altijd op kan rekenen. Ze verlossen je van gedoe met opdrachtgevers omdat zij de onderhandelingen voor je doen. Als je een keer wat anders wilt of problemen mocht hebben, dan staan ze voor je klaar. Het zijn eigenlijk meer vrienden in werk geworden. Nooit hoef je lang te wachten als je een vraag hebt. Betalen doen ze altijd op tijd. Ze zijn betrouwbaar, kennen de markt als geen ander en hebben goede betrekkingen met de opdrachtgevers. Ik kan K&E aan iedereen aanraden. Je zou kunnen denken dat het ten koste van je marge gaat, dat is het echter dubbel en dwars waard. Tariefverbetering vragen? Wordt voor je geregeld. Inschrijven op projecten en klussen? Je hebt er geen omkijken meer naar. Als er een opdracht is die bij je past, word je gebeld en kan je zelf bepalen of het je wat lijkt. #vriendeninwerk”

Bijna ononderbroken aan het werk via K&E sinds 2014
“Ik werk nu zo’n 8 jaar via K&E. Wat ik ontzettend in ze waardeer is hun klantgerichtheid en hun professionele instelling. Het contact is altijd prettig en ze houden rekening met mijn wensen en inzetbaarheid. Ik kan op dossierbasis werken en zij regelen het contrasigneren. Betalingen verlopen altijd vlekkeloos.”
Arbeidsdeskundige

“Ik ben al lang verbonden aan het K&E netwerk. Ik heb het bedrijf leren kennen als een zeer persoonlijke en transparante organisatie, met oog voor klanten en professionals. Mij brachten ze altijd met de juiste match bij de klant in beeld. Mark en Tim zijn laagdrempelig in het contact en komen hun afspraken meer dan na, waardoor het fijn voor hen werken is. Voor hen werken blijft een bewuste keuze!”

Via K&E aan het werk bij UWV Werkbedrijf sinds 2013

“Vanaf 2013 werk ik  met plezier en naar tevredenheid via K&E bij het UWV Werkbedrijf, op verschillende vestigingen.  Ik heb K&E door de jaren heen leren kennen als een echte partner, een  open organisatie die rekening houdt met mijn wensen en inzetbaarheid. Daarnaast heb ik altijd kunnen vertrouwen op een correcte en tijdige betaling.”